Ανοιχτή Συζήτηση Ν. Επιβατών: Νέο Λιμάνι Ν. Επιβατών & Ενδοδημοτική Συγκοινωνία – Ανακοινώσεις Γ. Τσαμασλή
>
>
Ανοιχτή Συζήτηση Ν. Επιβατών: Νέο Λιμάνι Ν. Επιβατών & Ενδοδημοτική Συγκοινωνία – Ανακοινώσεις Γ. Τσαμασλή

Ανοιχτή Συζήτηση Ν. Επιβατών: Νέο Λιμάνι Ν. Επιβατών & Ενδοδημοτική Συγκοινωνία – Ανακοινώσεις Γ. Τσαμασλή

Ένας πολύ ενδιαφέρων και παραγωγικός διάλογος, μεταξύ του Δημάρχου Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλή και των δημοτών της περιοχής των Νέων Επιβατών πραγματοποιήθηκε εχθές στην ανοιχτή συγκέντρωση, στην Πλατεία Άνω Νέων Επιβατών.

Η είδηση ήταν πως έχει δοθεί άδεια για το νέο λιμάνι των Ν. Επιβατών, καθώς ο συνεχώς διογκούμενος αμμώδης βυθός έχει καταργήσει το προϋπάρχον, και μάλιστα η άδεια αφορά την εξαγωγή κυβικών άμμου με βυθοκόρο, αφού οι προσπάθειες στο παρελθόν για εκσκαφή και μεταφορά αποδείχθηκαν μάταιες. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το έργο καθυστερεί γιατί η δημοτική αρχή ζητά άδεια, ώστε ο βυθοκόρος να μεταφέρει την άμμο στο παραλιακό μέτωπο των Νέων Επιβατών, προς την Περαία, ώστε να μεγαλώσει η αμμουδιά, με την ευνόητη παράλληλη αύξηση επισκεπτών και κύκλου εργασίας επαγγελματιών. Ταυτόχρονα το λιμάνι θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί και να προστατεύει τουριστικά σκάφη.

Μια άλλη ζωτικής σημασίας για όλο τον Δήμο είδηση είναι η έναρξη γραμμής ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, με ηλεκτροκίνητο όχημα που αγόρασε ο Δήμος για να καλύπτει τις ανάγκες όλων των δημοτών. Η γραμμή θα εξυπηρετεί και θα συνδέει όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για τα ΑμεΑ, με δημοτικό λεωφορείο, το οποίο τώρα ανασκευάζεται, έτσι ώστε οι ανάγκες των ατόμων αυτών να καλύπτονται πλήρως. Το όχημα αυτό απαιτεί και εξειδικευμένο οδηγό. Στο μεταξύ, αναμένεται από τον Ο.Α.Σ.Θ., πολύ σύντομα να ξεκινήσει νέα γραμμή που θα συνδέει το Μεσημέρι, την Επανομή και την Περαία.

Αφετηρία της ομιλίας του Δημάρχου αποτέλεσε η ενημέρωση των δημοτών των Ν. Επιβατών για τα παιδιά, την ανάγκη για γνώση, ψυχαγωγία και άθληση. Τόνισε ότι η άναρχη δόμηση δεν έχει αφήσει σπιθαμή εδάφους προς αξιοποίηση, ειδικά στους Άνω Νέους Επιβάτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα για την δημιουργία σχολείων αλλά και για οτιδήποτε άλλο. Αναφέρθηκε στην νέα παιδική χαρά, η οποία γίνεται στην οδό 25ης Μαρτίου, διπλή και πρότυπη, όπως και αυτή της Περαίας.

Στο λόγο του πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθεί ο μεγάλος χώρος πίσω από το Π.Α.Ο.Ν.Ε., ώστε να μπορούν να αθλούνται εκεί τα παιδιά, ενώ θα είναι ελεύθερος, με φύλαξη, ο αύλειος χώρος του σχολείου προς χρήση από τους μαθητές για ψυχαγωγικές δραστηριότητες εκτός σχολικού ωραρίου.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις, δήλωσε ότι πριν τις εκλογές ξεκινά η διάνοιξη της οδούς Ανθέων, στο σημείο που κόβεται, λίγο μετά την λαϊκή και αμέσως μετά τις εκλογές ξεκινά το μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης 180 δρόμων, με τη δέσμευση το 2024 να μπουν σε σχέδιο δράσης οι εναπομείναντες. Ειδική αναφορά έκανε στον λειτουργικό και αισθητικά αναβαθμισμένο κυκλικό κόμβο που θα γίνει μπροστά από το Κ.Ε.Π., και βέβαια, στα έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων και αυτά στα ρέματα που αφορούν διαπλατύνσεις, προστατευτικά τοιχεία και ειδικούς αγωγούς εξαγωγής.

Ο ανοιχτός διάλογος ήταν ο πρώτος κύκλος που εγκαινίασε, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος κ. Γ. Τσαμασλής. Ανοιχτές συγκεντρώσεις-διάλογοι με τους δημότες θα ακολουθήσουν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 19:30
HOTEL ΠΙΘΑΡΙ

ΝΕΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 19:30
Κ.Α.Π.Η. ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ
ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 19:30
4 ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΦΕ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 19:30
ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΡΑΠΟΥΛΟΥΤΙΔΗ

Share on

There are no comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart