Μονόδρομος η νίκη!
>
>
Μονόδρομος η νίκη!

Μονόδρομος η νίκη!

Καταλυτικός ήταν στην κεντρική ομιλία του στην Επανομή ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλης, μιλώντας σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, την μεγαλύτερη που έχει ζήσει η Επανομη.

Σε έναν άρτια δομημένο λόγο, χωρίς κείμενο, με βάση, την αγάπη του για τον τόπο και τους δημότες του, αλλά και τη βαθιά γνώση αναγκών και έργων,  ανέλυσε τα έργα που έγιναν και γίνονται. Επεσήμανε την πρωτοτυπία αυτη της προεκλογικής του ομιλίας, που αφορά στην πραγματοποίηση των εργων της δημοτικής αρχής και όχι σε αόριστα “θα” και…εκθεσεις ιδεών.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα, ζήτησε, κατ αρχην, απόλυτη σιγή, ως ένα ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα έργα, που έγιναν από το 2019 έως σήμερα, διάστημα ελάχιστο, συγκριτικά με το συνολικό έργο, αν λάβει κανείς υπόψιν και το νεκρό διάστημα του κορονοϊού. Διάστημα το οποίο ωστόσο ο ίδιος και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύτηκαν για την προώθηση και δρομολόγηση έργων, με διαδικτυακή εργασία. Γιατί υπήρχε ορθός σχεδιασμός και πρόγραμμα. Υπήρχε πλανο μελετημένο και εφικτό.

Ετσι ξεκίνησε το έργο αναμόρφωσης και ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού, με πρώτο την μεταμόρφωση της περιοχής από μια απέραντη χωματερή σε ένα καθαρό υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον, έργο που κατατάσσει το δήμο Θερμαϊκού στις πρώτες θέσεις των καθαρότερων πόλεων στη χώρα. Αναρωτήθηκε δε, γιατί αυτό που κάποιοι αναφέρουν σήμερα ως δεδομένο -και είναι, δηλαδή η καθαριότητα, δεν ήταν δεδομένο και πριν την ανάληψη καθηκόντων απο αυτήν την δημοτική αρχή, της οποίας έχει την τιμή να ηγείται.

Μίλησε ακόμα για τα έργα οδοποιίας, ανάπλασης, νέα σχολικά κτίρια και επεμβάσεις – συντηρήσεις σε όλα τα Δ.Δ. του δήμου, για τον περιφεριακό δρόμο Επανομής και για τον νέο ποδηλατόδρομο, που αποκτά για πρώτη φορά, για το νέο κλειστό γυμναστήριο Επανομής, που είναι το δεύτερο μετά της Μικράς σε όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ακόμα αναφέρθηκε στην οχύρωση του δήμου με αντιπλημμυρικά έργα, στο φωτοβολταϊκό παρκο, σε έργα αθλητισμού και πολιτισμού, αλλά και δράσεις που έγιναν θεσμός, όπως το Thermaikos run και το φεστιβάλ μουσικής.

Φυσικά, ειδική αναφορά έκανε στο πολύτιμο αγαθό του νερού, πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια όλους μας και το οποίο επιλύεται τώρα με την μεταφορά δυιλισμένου νερού από την κεντρική δεξαμενή της Καλαμαριάς, με παράλληλο δίκτυο διανομής σε όλο το δήμο. Και αυτό, σε συνδυασμό με την εφαρμογή νέας τεχνολογίας, ψηφιακά υδρόμετρα σε όλα τα Δ.Δ. και σύστημα τηλεματικής για άμεση σύνδεση κατανάλωσης, βλάβων, λογαριασμών, φέρνει, εκτός απο διαύγεια σε νερό και καταναλώσεις, μεγάλη μείωση στα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης.

Γενικά, τόνισε ότι έργα και δράσεις έγιναν και γίνονται σε όλα τα Δ.Δ. του δήμου.
Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που κατατάσσουν το δήμο Θερμαϊκού στη δεύτερη θέση πανελλαδικά, μετά τον δήμο Ελληνικού, στον τομέα.

ThessIntec, πρώην κάμπινγκ Επανομής, Μαρίνα Ν. Μηχανιώνας και τουριστικό χωριό στην Αγία Τριάδα, έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί, μας καλούν σε εξωστρέφεια και βάζουν το δήμο Θερμαϊκού στους πανελλαδικούς και διεθνείς χάρτες τουρισμού και τεχονολογίας.

Ειδικότερα, το ThessIntec είναι το μοναδικό στην Ελλάδα διεθνές κέντρο έρευνας και τεχνολογίας που θα δώσει σε εμάς και τα παδιά μας 7.000 νέες θέσεις εργασίας και άλλα ευνόητα πολλαπλά ωφέλη.

Το πρώην κάμπινγκ της Επανομής, που επί δεκαετίες έμενε ανεκμετάλλευτο και η προηγούμενη δημοτική αρχή αρνήθηκε να εξαγοράσει, δηλώνοντας αδιαφορία στο αρμόδειο υπουργείο, εξαγοράζεται τώρα και ο Δήμαρχος συγκεκριμένα τόνισε οτι αυτό επιτυγχάνεται ” με πολύ συμφέροντες όρους και τιμή, για να το αποδώσουμε στους Επανομίτες, με ένωση και πρόσβαση στην θάλασσα, ώστε η Επανομή να βρει στον τουριστικό χάρτη την θέση που της αξίζει”.

Ας ουρλιάζουν οι Κασσάνδρες! Η Μαρίνα της Νέας Μηχανιώνας γίνεται. 320 τουριστικά σκάφη θα φιλοξενηθούν στη νέα Μαρίνα της Θεσαλονίκης που γίνεται στην Νέα Μηχανιώνα, παράλληλα με το καταφύγιο. Πολλές οι νέες θέσεις εργασίας και σε αυτό το έργο και βέβαιη η ανάπτυξη της περιοχής.

Για το τουριστικό χωριό του Δήμου Θερμαϊκού, που θα γίνει στο πρώην κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, ο Δήμαρχος ανέφερε πως ο συνδυασμός με μεγάλη ξενοδοχεική μονάδα 5*, βιοκλιματικής ενέργειας, σχολείου, γηπέου μπάσκετ, βόλεϋ, ποδοσφαίτου κ.α., διαδρόμους ποδηλατοκίνησης, χώρους εστίασης και αναψυχής, ειδική μέριμνα για ΑμεΑ, μετατρέπουν την περιοχή σε θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.

Τα προαναφερόμενα έργα μετατρέπουν τον Δήμο Θερμαϊκού σε επίκεντρο τουρισμού με πολύμορφες και εναλλακτικές επιλογές και δράσεις.

“Με αυτά τα έργα, με τη μείωση δημοτικών τελών και επιπλέον μείωση από το νέο συστημα για το νερό, ενισχύουμε και αναπτύσσουμε με ταχύτατους ρυθμούς την οικονομία στον τόπο μας”, κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Κλείνοντας είπε “Προσπεραστε την αδιαφορία, τα λόγια, τα ” Θα”. Σας αγκαλιάζω όλους, ανεξαιρέτως, και προχωράμε έτσι δυνατά, δημιουργικά, να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του δήμου Θερμαϊκού”.

Βαθύτατα συγκινημένος από την έκδηλη αγάπη του κόσμου, κατέβηκε από το βήμα, για να χαθεί στις αγκαλιές των εκατοντάδων παρευρισκόμενων που δημιούργησαν το αδιαχώρητο, προκειμένου να συγχαρούν τον σημερινό και αυριανό Δήμαρχο του Δήμου Θερμαϊκού. 

Share on

There are no comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart